Johan-Anton Sandnes

Velkommen til Punktutstilling med Johan-Anton Sandnes 1. september – 22. september i vår Kunstbutikk.

Johan-Anton Sandnes er opptatt av natur, landskap og steder der mennesker bor. I Punktutstillingen i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter viser han en rekke malerier med motiver fra Drammen.

Artist statement: «I boka «Et sted å være» skriver forsker, arkitektur-teoretiker og professor Christian Norberg-Schultz om stedet og byen; «En by er ikke en slags anti-natur. Den er en samling av alt det den lever i forhold til, både det nære, omgivende landskap og den omfattende regionen».

Det er jo Drammen sier jeg!  Her ønskes menneskene velkommen til elva, vannet og den store himmel, med sol og lys, skyer og regn, vind, kulde og varme. Og vi har åsene med skog og stier og punkter med utsikt mot fjerne blåner. En by som innbyr til vennskap ville Norberg-Schulz ha sagt.  Derfor har jeg valgt å vise drammensmotiver malt giennom de siste ti årene. Denne byen med sin historie og sin «poesi», gir meg glede og malelyst.»

Johan-Anton Sandnes er de senere år kanskje mest kjent for sin politiske kunst, som kommenterer de tragiske ødeleggelse av naturen langs hele Norges kyst de siste 30 år. I 2018 debuterte Johan-Anton Sandnes som 70- åring på Statens Høstutstilling i Oslo. Samme år ble han beæret med «Novemberutstillingens mest markante verk» i Drammen.

Personvern og cookies