Trine Mohn

Trine Mohn presenterer et utvalg av sjal i sin Punktutstilling med tittelen «ETTERÅR» i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter i tidsrommet 03. – 29. november.

Arbeidene hennes er inspirert av naturelementene og organismer som om høsten ligger igjen på stier, på fjellrabbene og de første iskrystallene.

Med kamera som skisse bearbeides inntrykkene til videre omforming til organiske mønstre som igjen overføres til lakkarbeid på silketrykksrammer og treblokker. Stofftrykket blir til på ulike bomullskvaliteter og det trykkes i flere sjikt og flere farger. Fargene sparkles og mønsterformene varieres innbyrdes. Mønsterbildet er organisk, men tilstrebes mot et abstrakt uttrykk. På Buskerud Kunstsenter vises sjal i ulike størrelser og form. Drapert på stativer og vegg ønsker kunstneren å vise stoffenes bruksvennlige intensjoner.

Trine Mohn er medlem av Norske Kunsthåndverkere. Hun har vært yrkesaktiv siden 1970 og har eget verksted i Kongsberg. Mohn har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger, og er innkjøpt av blant annet Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Nord- og Sør -Trøndelag Fylkesgalleri, Nord- og Sør -Trøndelag Fylkeskommune, Buskerud Fylkessykehus og Buskerud Fylkeskommune.

 


Punktutstilling: Trine Mohn
Trine Mohn. Detaljbilde fra «På stier». Sjal. 72 x 196cm. Bomullskvalitet. Silketrykk.
Personvern og cookies