Tom Erik Andersen

Punktutstilling med Tom Erik Andersen i kunstbutikken

4.11.-6.12.2020

Billedkunstner Tom Erik Andersen presenterer arbeider i kunstbutikken i tidsrommet 4. november til 6. desember.

Punktutstillingen til Tom Erik Andersen består av litografier. Andersen har skapt et gjenkjennelig og særegent utrykk, og hans ofte litt surrealistiske motiver formidles gjennom et rent og direkte formspråk. Et grunnleggende hovedtema i hans kunstproduksjon er oss mennesker og den verden vi lever i, og han forsøker å frembringe en indre verden gjennom å observere den ytre. Han er opptatt av at kunsten skal ha et universelt språk som alle kan forstå, og beskriver det grunnleggende menneskelige gjennom det personlige. Bildene hans kan leses som både humoristiske og melankolske.

«Jeg ønsker at min kunst oppleves uten ytre betingelser og at betrakteren skal stole på sin egen forståelse av motivene. Jeg jobber med å finne en riktig tittel som skal passe til verket og gjerne gi det en poetisk dimensjon. I hvert bilde ønsker jeg å gi innholdet riktig form, farge og harmoni. Betrakteren skal få ro til å forstå verket slik kan en dialog med bildet starte.»

Tom Erik Andersen (f. 1964) bor og arbeider i Drammen. Hans kunst formidles gjennom en rekke gallerier i Norge, og er innkjøpt av både offentlige og private institusjoner og samlere.

 

 

Personvern og cookies