Stojan Minev

Stojan Minev presenterer et utvalg oljemalerier i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter i tidsrommet 02.februar – 06.mars 2016.

Hovedtemaene i Minevs malerier er relasjonene menneske-menneske, menneske-samfunn, menneske-natur og tidens gang.

Billedmotivene hans har referanser som er kjent fra maletradisjonen og forestiller for det meste portretter, natur og kulturelt landskap, isolerte figurer eller figurative komposisjoner, kroppsstudier, stilleben, crucifix, hommage og variasjoner. Stojan Minevs bilder karakteriseres med brede og energiske penselstrøk utført på store formater. Maleteknikken hans har referanser til den abstrakte ekspresjonismen, men verkene er illusjonistiske og har dokumentasjonsverdi. Kunstnerens favorittema er portretter av mennesker. Portretter i dagens samfunn lages og publiseres fortsatt etter romantikkens prinsipp: Eksepsjonelle personer i eksepsjonelle omstendigheter. Dette står i motsetning til Minevs portretter som har fokus på vanlige mennesker, de som ikke er avbildet i massemedia eller kunstutstillinger.

Stojan Minev (født 1968 i Tarnovo, Bulgaria) er medlem i BBK og NBK. Han er utdannet ved kunstfakultetet ved Statens universitet “St. Cyril og St. Methodios” i Bulgaria. Kunstneren har hatt en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger som på Arena Vestfossen, Galleri Semmingsen, Oslo, og Nasjonalgalleriet i Sofia, Bulgaria. Hans arbeider er innkjøpt av bl.a. Det Bulgarske Parlamentet, Sparebanken Øst og Den Franske Ambassaden i Bulgaria.

 

Link til Stojan Minevs hjemmeside: www.stojanminev.no

Punktutstilling: Stojan Minev

Lucia. Olje på papir. 69 x 91cm. 2014.

Personvern og cookies