Sophie Rodin

Billedkunstneren Sophie Rodin presenterer arbeider i Kunstbutikken i tidsrommet 18. januar til 12. februar.

Gylne øyeblikk­ – i møter med meg selv og andre

Tegning/collage/tekst

Sophie Rodin stiller ut en serie med nye bilder fra prosjektet gylne øyeblikk der hun arbeider med blindtegning og tekst. Rodin bruker gamle kasserte bøker og tegner på boksidene. I tillegg lager hun collager av utklipp og lager på denne måten nye setninger og utsagn, som blir en del av bildene. Det stilles også ut to artistbooks: I overgangen mellom da og når og A streetscape.

Rodin har arbeidet med en rekke ulike teknikker og materialer. I dag arbeider hun hovedsakelig med figurativ tegning. Arbeidene tar ofte form av tegninger i serie, med og uten tekst, og artistbooks i små håndinnbundne opplag, slik vi ser i Punktutstillingen på Buskerud Kunstsenter. Rodin er opptatt av å utforske den visuelle kunstens muligheter til å skape en felles plattform for dialog og erfaringer. Drevet av sosialt engasjement skaper hun ofte prosjekter der det å gjøre kunst i felleskap kan være selve målet, og der kunsten har betydning utover verkets egenverdi. Dette har ført til at hun har utviklet metoder for samarbeidstening til bruk i store eller små grupper.

Rodin er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og er medlem av TG, NBK, BBK, ABK. Hun bor og arbeider i Asker.

 

Personvern og cookies