SOFT moment og kunstnersamtale

27.09-04.10.17

 

Velkommen til SOFT moments på Buskerud Kunstsenter

     – en presentasjon av kunstneroppholdet på Søndre Green gård

Foto: Øystein Haugerud.

Norske tekstilkunstnere (NTK) og Buskerud Kunstsenter har gleden av å ønske velkommen til SOFT moments i perioden 27.09-04.10.17. I dette tidsrommet vil kunstneroppholdet på Søndre Green gård presenteres i galleriet på Buskerud Kunstsenter. Gjennom hele uken vil de publikum få et unikt innblikk i kunstnernes prosess på kunstneroppholdet, Søndre Green gård, og kunstnerne som deltok i 2017: Elana Herzog (USA), Helen Sæther (NO), Pernille Meidell (NO) og Mari S. Norddahl (NO).

Kunstnersamtale 27.09.

SOFT moment innledes av en kunstnersamtale onsdag 27. september klokken 18. Dette vil være en samtale med tre av de fire kunstnerne som deltok på det nylig avsluttede kunstneroppholdet. Innehaver av Søndre Green gård og tekstilkunster, Kristin Lindberg, vil også delta på samtalen, som modereres av Kristin Sæterdal, nestleder i NTK. Samtalen vil sirkle rundt kunstnernes arbeid, opplevelsen av oppholdet på gården, hva et slikt opphold kan ha å si for et kunstnerskap, og hvor veien går videre.

Om SOFT moments

SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere (NTK). NTK inviterer, i samarbeid med lokale kunstnere og visningssteder, til kortvarige, 1-2 dagers pop up-utstillinger, eller andre arrangement, med fokus på tekstilrelatert kunst, arrangert på lokale arenaer i hele landet. De lokale kreftene har regi og setter agendaen. NTK bidrar med kunnskap, finansiering og promotering.

Om kunstneroppholdet

I 2015 gikk NTK sammen med Kristin Lindberg og opprettet et kunstneropphold ved Søndre Green gård, og det første oppholdet gikk av stabelen i 2016. Det fire uker lange kunstneroppholdet er for kunstnere som arbeider relatert til tekstil. NTK ønsker med oppholdet å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. Ved å plassere flere tekstilkunstnere med ulik tilnærming til sitt felt sammen vil dette kunne tilrettelegge for samarbeidsprosjekter, bidra til spennende dialog og møter mellom ulike grener av fagfeltet. Det vil gi interessante møter for lokalbefolkningen i Krødsherad kommune og Buskerud fylke.

 

Prosjektet er støttet av Buskerud Fylkeskommune og Krødsherad kommune.

 

 

 

Personvern og cookies