Sissel Enger Moe

Billedkunstneren Sissel Enger Moe presenterer akvareller i Kunstbutikken i tidsrommet 13.januar til 15.februar

Sissel Enger Moe er bosatt i Drammen og jobber mediespesifikt med akvarell, inspirert av den svenske akvarell-tradisjonen. Gjennom flere år har hun fordypet seg i mediets muligheter og begrensninger. Enger Moes arbeider handler om pigment, mye vann og flyt. Hun ønsker at pigmentene skal vise sin karakter.

Sissel Enger Moe om sine arbeider:

«Ser jeg tilbake går sårbarhet ofte igjen som en rød tråd i bildene mine – og det er kanskje derfor jeg har valgt å arbeide med akvarell. Den gir meg en sanselig og var tilnærming til ulike temaer. Når pigmentenes ulike strukturer flyter med vann over papiroverflaten og tørketiden gir meg rom til å forfølge en tanke, blir jeg ofte i stand til å komme dypere inn i forståelsen av noe og kommentere det som opptar meg; Men ikke uten planlegging, det er vanskelig å improvisere når jeg har noe på hjertet. Det kan være mellommenneskelige problemstillinger eller et engasjement og bekymring for det som skjer rundt oss; Eller landskap, gjerne i serier, hvor jeg lar naturens inntrykk transformeres og forenkles både i form og farge, slik at jeg ofte sitter tilbake med valører av en pigment som et slør – en pust.»

Sissel Enger Moe er medlem av Norske Billedkunstnere, Buskerud Billedkunstnere og Nordiska Akvarellsällskapet. Hun har hatt utstillinger både i inn- og utlandet som ved Hanaholmen kulturcentrum, Helsinki, Palazzo Ducale, Genova, Italia, Nordens Hus, Reykjavik, Island, og Labromuseet, Kongsberg. Hennes arbeider ble innkjøpt av Drammen kommune, og hun er representert i Anders Wiklöfs kunstsamling, Åland.

 

Se også Sissel Enger Moes hjemmeside: www.sisselengermoe.no

Punktutstilling: Sissel Enger Moe_Flukt I
Sissel Enger Moe. Flukt I.; Akvarell på papir, 56 x 76 cm.

Personvern og cookies