Ronny Bank

Billedkunstner Ronny Bank viser arbeider i kunstbutikken i perioden 23. november til 21. desember.

Bank betegnes ofte som en popmodernistisk kunstner. I bildene hans ser man tydelige referanser til popkunst og populærkulturen, og vi blir møtt med velkjente motiver fra massemedia. Bank søker å formidle sine budskap gjennom forenklede bilder av virkeligheten.

Kunstneren selv sier om sitt arbeid:

«Jeg blir ofte stilt spørsmålet «Hvorfor maler du Mikke Mus & Fantomet?»

Og svaret mitt går som følger:

Jeg jobber ikke MED verken Mikke Mus, Fantomet, Lynvingen eller noen av de andre kjente tegneseriefigurene, men med betydningen tegneserienes verden hadde og har hatt på meg gjennom barndommen. Hvilken betydning de fortsatt har på meg? Følelser de vekker? Glemte minner? Fantasiene jeg den gang gikk rundt med? Og kanskje viktigst av alt – hva som fortsatt er igjen av meg, den originale meg, fra den gang da..

Tenk bare på hvor stor betydning dette, tegneseriene, har hatt på mennesker! At selv nå, 50 år etter sin død, er Walt Disney kanskje det fremste symbolet på amerikansk kultur, og det ville i det hele tatt vært vanskelig å forestille seg en verden uten det han og andre med ham skapte. Deres verden, formet min verden!»

Bank (født 1971) er utdannet illustratør og reklametegner fra Westerdals Reklameskole i Oslo, og innen kunst/design ved Birmingham Institute of Art and Design i England. Bank bor og arbeider i Drammen, og har arbeidet med kunst på heltid siden 2005.

Personvern og cookies