Jurjan Kuil

Billedkunstneren Jurjan Kuil presenterer arbeider i kunstbutikken i tidsrommet 22. januar til 24. februar 2019.

Punktutstillingen på Buskerud Kunstsenter består av gicléetrykk, fotografi og tegning. Kuil har lenge interessert seg for landskapet som symbol. Han behandler tematikken med forskjellige teknikker, som fotografi, tegning og ulike digitale teknikker. Serien Landscape består av gicléetrykk, der Kuil kombinerer urørte landskap med ansikter. For Kuil symboliserer dette sammensmeltingen som skjer mellom oss og landskapet vi lever i. Landskapet former oss og vi former landskapet.

I punktutstillingen viser han også fotoserien Horisonter, der han gjennom ulike teknikker setter sammen fotografier av forskjellige landskaper og dermed omskaper dem til nye landskaper. På denne måten skapes nye horisonter. Videre har kunsthistorien alltid vært viktig for arbeidet til Kuil; der henter han innsikt og inspirasjon. De to arbeidene Meeting Mondriaan og Meeting Friedrich er deler av en pågående serie med fotografi hvor han ser landskapene rundt seg gjennom kunsthistoriske øyne.

Kuil har utdannelse fra Kunstakademiet i Amersfoort i Nederland og Statens Kunstakademi i Oslo. Kuil bor og har atelier i Svelvik  og arbeider til daglig i Røyken.

 

Personvern og cookies