Om Buskerud Kunstsenter

Om Buskerud Kunstsenter

Hvem er vi?

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt.  Senteret driver også en egen kunstbutikk hvor det finnes et rikt utvalg av billedkunst og kunsthåndverk. Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområdet. Kunstsenteret produserer og formidler vandreutstillinger innenfor visuell kunst gjennom Pilotgalleriet.

Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen «Kunstsentrene i Norge» som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan. Kunstsentrene er et resultat av kunstneraksjonen som fant sted i 1976 . I 2021 er 140 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet Buskerud Kunstsenter. Senteret har sin base i Drammen i et produserende miljø for kunst og kultur på Union Scene, men har hele Buskerud fylke som arbeidsområde.

Buskerud Kunstsenter mottar tilskudd fra Buskerud Fylkeskommune og Drammen kommune.

Administrasjonen består av tre ansatte, fordelt på 2,8 årsverk. Våre oppgaver spenner over et vidt spekter av formidling og konsulenttjenester.

 

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Hvordan komme seg hit fra Oslo?
Direkttog fra Oslo S til Drammen tar 33 minutter. Ta linje R10 i retning Skien, L12 i retning Kongsberg eller L13 i retning Drammen. Togene går hver kvarter tur/retur fra Oslo S til Drammen. Bussterminalen i Drammen ligger 2 minutter gange fra togstasjonen.

Åpningstider?
I utstillingsperioder:
Tirsdag – fredag: kl.11.00 – 15.00
Lørdag- søndag: kl. 12.00 – 16.00

Utenfor utstillingsperioder:
Tirsdag – fredag: kl.11.00 – 15.00.

Forside: Bilde Buskerud Kunstsenter

Følg oss gjerne på sosiale medier:

Facebook, Instagram YouTube

Personvern og cookies