Morten Halvorsen

Billedkunstneren Morten Halvorsen presenterer malerier i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter fra 18.august til 16.september 2015.

Morten Halvorsens viktigste inspirasjonskilde er den norske naturen. På Buskerud Kunstsenter viser han et utvalg av fjellmotiver på lerret.

Morten Halvorsen: «Fjellet har en urkraft i seg og er vel noe av det mest massivt bestående vi har. Her skifter været raskt om – og det gir mange muligheter til å utrykke ulike sinnstilstander fra sol og glede til mørke, truende skyer. Lyset i seg selv er faktisk essensielt i mine malerier. Med lyset kommer både farger, nyanser og avskygninger.»

Halvorsen har med årene utviklet en særegen stil, der strukturen i maleriene lagvis bygges opp med tempera, sand, akryl og olje. Bildene kan tilsynelatende virke svært figurative på avstand og på fotogjengivelser, men ved nærmere iakttakelse fremstå mer abstrakte og vilkårlige.

Morten Halvorsen (født 1959) er medlem i BBK og NBK. Han har hatt en rekke utstillinger som ved Kunst rett vest, Novemberutstillingen, Gulden Kunstverk og Galleri Gerner, Moss. Hans arbeider ble innkjøpt av bl.a. Buskerud Fylkeskommune og Sykehuset Buskerud. Halvorsen har arbeidet som grafisk designer i design- og reklamebyråer i mer enn 25 år. I dag kombinerer han rollene som freelance-designer og billedkunstner.

 

Morten Halvorsens hjemmeside: www.mortenhalvorsen.no

Punktutstilling: Morten Halvorsen_ Jostedalsbreen
Morten Halvorsen. «Jostedalsbreen». Sand, marmorstøv, akryl. 100 x 100cm.

Personvern og cookies