Michiko Takahashi Nilsen

Punktutstilling med Michiko Takahashi Nilsen i kunstbutikken 

Keramiker Michiko Takahashi Nilsen presenterer arbeider i kunstbutikken i tidsrommet 6. oktober til 1. november 2020.

Punktutstillingen med Michiko Takahashi Nilsen på Buskerud Kunstsenter består av keramiske arbeider. Takahashi Nilsen henter sin inspirasjon fra naturen. For eksempel tar hun i bruk former fra hav, stein og fjell, og omskaper dem til sitt eget formspråk. Takahashi Nilsen har jobbet med vedfyrt keramikk siden 2001. Vedfyringen frembringer et naturlig forhold mellom lyse og mørke, og positive og negative kvaliteter, slik samspillet mellom lys og skygge kan ses i naturen. Hun sier følgende om sitt arbeid:

«Jeg går på tur i skogen nesten daglig. Skogen er full av fasinasjon og er en inspirasjonskilde for meg. Jeg skaper former i leire basert på minnene av mine opplevelser av naturen.

Jeg jobber med leire for å formidle mine tanker, og vedfyringen bidrar til farger og tekstur fra asken og flammene. På denne måten vil jeg forsøke å skape sanseinntrykkene og tankene som de frembringer i meg.»

Michiko Takahashi Nilsen (født i 1965 i Iwate, Japan) bor og jobber i Svarstad. Hun er utdannet ved University of Westminster og PCL Harrow College i London og Tamagawa Universitet i Tokyo.

 

Personvern og cookies