Lyskunst i byrom 2014

Lars- Andreas Tovey Kristiansen

”Et utopisk monument”

23.01 – 16.02.2014

Kunstnersenteret i Buskerud har gleden av å invitere til årets uteromsprosjekt med kunstneren Lars- Andreas Tovey Kristiansen. Prosjektet ”Et utopisk monument” befinner seg på uteplassen til Union Scene og publikum vil oppleve et fremtidsrettet og utopisk byggverk hvor lys brukes som sentralt virkemiddel.

En stillaskonstruksjon strekker seg over to plan. Besøkende kan bevege seg opp i konstruksjonen ved å bruke fastmonterte stiger fra plan en til plan to. På toppen ender man i et lysende kubisk hvitt rom hvor det er montert to lysterapilamper. Kunstnerens bruk av lysterapilamper leker med modernismens tanker om at kunst kan helbrede sjelen, samtidig som bruken av lysterapilamper er utbredt i vinterens mørkeste halvdel.

”Et utopisk monument” vil tilby besøkende et fysisk rom for refleksjon, men fra avstand kan prosjektet betraktes som et midlertidig skulpturelt monument i nybyggområdet rundt Union Scene i Drammen.

Lars- Andreas Tovey Kristiansen (f.83) har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Malmö, Hochschule für Bildende Künste, Tyskland og Prosjektskolen, Oslo. Han har hatt separatutstillinger på Holodeck, Grünerløkka Kunsthall og Galleri Lilith Waltenberg. Tovey Kristiansen har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger deriblant på House of Foundation, Moss, Vestfossen Kunstlaboratorium, Lunds konsthall og Høstutstillingen. I tillegg er han en av initiativtakerne til og lederne for prosjektrommet Landings Project Space i Vestfossen.

Utendørsprosjektet er støttet av Bildende Kunstnerens Hjelpefond. Lysterapilampene er levert av Luhma Care AS.

 

Personvern og cookies