Lena Akopian

Billedkunstneren Lena Akopian presenterer blyanttegninger i kunstbutikken i tidsrommet 08.oktober til 09.november.

Lena Akopian henter inspirasjonen for sine arbeider fra naturen og renessansekunsten. Hun arbeider på en eksperimentell måte med ulike kunstneriske teknikker som grafikk, tegning, maleri, digital kunst, foto og design. I hennes stemningsfulle bilder er hun svært opptatt av komposisjon, strekkultur og balanse. Samtidig tar hun ofte i bruk et metaforisk språk og surrealistiske former. Hennes kunstnerskap kan beskrives som en levende, dynamisk prosess som stadig resulterer i nye visuelle uttrykk.

Hovedtema i Lena Akopians verk har alltid vært dialogen mellom mennesker og naturen.

Lena Akopian om sine arbeider:

«Natur og miljø har alltid berørt, inspirert og formet min kunst i mange år. Forurensning forårsaket av menneskelig aktivitet ved spredning av giftige stoffer i luft, vann og jord, skadelig virkning på menneskehelse, dyr og planter – er stikkordene for flere av mine kunstverk.»

Lena Akopian (født 1959 i Riga, Latvia) har sin utdanning fra Statens kunstakademi i Riga. Hun er medlem i NBK, BBK, Norske grafikere og Norsk Tegnerforbund. Akopian arbeider både med utsmykningsprosjekter og oppdrag i forbindelse med illustrasjon og grafisk design. Hun har deltatt på mange utstillinger i inn- og utland, og hennes arbeider ble innkjøpt av en rekke offentlige samlinger.

 

Mer informasjon om Lena Akopian under kunstner.be

Punktutstilling: Lena Akopian_Ubrukelig

Lena Akopian; «UBRUKELIG», blyanttegning, 70 x 50cm.

Personvern og cookies