Lena Akopian

Lena Akopian viser akvareller i Kunstbutikken fra 25. august til 23. september.

Lena Akopian arbeider med et bredt spekter av medier; grafikk, tegning, oljemaleri, fotografi – og akvarell. Tematikken i akvarellene hun viser på Buskerud Kunstsenter kretser rundt naturens sårbarhet, dialog mellom mennesket med naturen, bevegelse, fargespill og stemning. Balanse og rytme i bildene skapes av nyanserte palett og dybdevariasjon.

Lena Akopian om sine arbeider:

«Idéer henter jeg ofte fra egne fotobilder og observasjoner. Målet med disse akvarellbildene er å lyssette og gi liv i landskap. Det finnes ingen rette linjer, statiske eller geometriske streker i bildene mine. Når jeg jobber med akvarellfarger bruker jeg tykk høykvalitets (250-300 gr) papir, mye vann, bred pensel, blyant og fargestift. Gjennomsiktige farger flyter fritt inn i hverandre og skaper unike effekter med glidende valøroverganger og illusjon av bevegelse.»

Lena Akopian (født 1959 i Riga, Latvia) har sin utdanning fra Statens kunstakademi i Riga. Hun er medlem i NBK, BBK, Norske grafikere og Norsk Tegnerforbund. Akopian arbeider både med utsmykningsprosjekter og oppdrag i forbindelse med illustrasjon og grafisk design. Hun har deltatt på mange utstillinger i inn- og utland, og hennes arbeider ble innkjøpt av en rekke offentlige samlinger.

 

 

Personvern og cookies