Lena Akopian

Lena Akopian viser grafikk i Kunstbutikken i tidsrommet 3. – 24. november 2021.

Lena Akopian arbeider med et bredt spekter av medier; tegning, maleri, fotografi, akvarell og grafikk. I Punktutstillingen på Buskerud Kunstsenter viser hun en rekke arbeider i varierende størrelser der hun bruker en grafisk teknikk som hun ofte vender tilbake til, linosnitt.

Akopian er opptatt av at kunst skal rette et kritisk blikk på tiden vi lever i og kommenterer ofte aktuelle utfordringer som vi står overfor. Arbeidene i Punktutstillinger tar opp spørsmål rundt natur, mennesket og sårbarhet.

«Natur og miljø har alltid berørt, inspirert og formet min kunst. Forurensning forårsaket av menneskelig aktivitet ved spredning av giftige stoffer i luft, vann og jord, skadelig virkning på menneskehelse, dyr og planter – er stikkordene for flere av mine kunstverk».

Lena Akopian (født 1959 i Riga, Latvia) har sin utdanning fra Statens kunstakademi i Riga. Hun bor og jobber i Drammen. Akopian er medlem i NBK, BBK, Norske grafikere og Norsk Tegnerforbund. Akopian arbeider både med utsmykningsprosjekter og oppdrag i forbindelse med illustrasjon og grafisk design. Hun har deltatt på mange utstillinger i inn- og utland, og hennes arbeider er blitt innkjøpt av en rekke offentlige samlinger. grafikk. Tematikken kretser rundt naturens sårbarhet og dialog mellom mennesket og natur.

Personvern og cookies