KUNSTGEIST=Kunstnersamtale med Signe Solberg

Tid: 22.juni klokken 13.00 – 13.45
Sted: Bakgården på Union Scene

Arrangør: Buskerud Kunstsenter og Viken fylkeskommune

Bli kjent med årets fylkeskunstner i Viken, Signe Solberg. Buskerud Kunstsenter i samarbeid med Viken fylkeskommune inviterer til en kunstnersamtale mellom Signe Solberg og Jasmina Kemura.

Om kunstneren: Signe Solberg (f. 1985) jobber med skulptur og installasjon. Uttrykket hennes minner om science fiction og arkitektonisk brutalisme.

Kraften i materialet, i dialog med egen fysiske styrke står sentralt i Solbergs arbeider. Hun benytter hovedsakelig metall, i kombinasjon med andre industrimaterialer som betong og tre, som ekspansivt bygges, kappes av og settes sammen igjen. Videre overlates gjerne arbeidene til seg selv der overflatene transformeres av ytre påvirkning og naturkrefter, eller hun manipulerer dem i et forsøk på å styre den organiske utviklingen i en gitt retning.

Signe Solberg er årets fylkeskunstner i Viken. Hensikten med ordningen er å fremheve kjente kunstnere fra Viken, samt sette fokus på Viken som et kulturfylke. I dette arrangementet blir du bedre kjent med henne gjennom en samtale med utstillingsansvarlig ved Buskerud Kunstsenter, Jasmina Kemura.

Foredraget er en av av programmet til Kulturytring Drammen.

//

Kulturytring Drammen er Norges første nasjonale arena for kulturpolitikk som skal samle hele det norske kulturlivet i samtaler og debatt om kunst- og kulturpolitikk.

Kulturytring Drammen skal gjennom kunnskapsbaserte og relevante ytringer, debatter og diskusjoner, løfte kunst og kultur som et viktig politikkområde og som utviklingskraft i samfunnet. Programmet består av debatter, paneler, foredrag, samtaler – og ikke minst, kunst og kultur, for hele fagfeltet og for publikum fra hele landet.

Se hele programmet her:

https://www.kulturytring.no/program-2021/

Kjøp ytringspass her:

https://www.kulturytring.no/ytringspass/

Kulturytring Drammen arrangeres av Norsk kulturforum i samarbeid med to hovedsamarbeidspartnere: Drammen kommune og Viken fylkeskommune.

 

//

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder to kunstnersamtaler, tre foredrag om samtidskunst og en filmvisning.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies