KUNSTGEIST vår 2021

Vi er så glade for å kunne invitere dere til våre arrangementer denne våren! Noen av arrangementene vil være digitale. Grunnet strenge retningslinjer for arrangementer så kan endringer i programmet forekomme.

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder to kunstnersamtaler, tre foredrag om samtidskunst og en filmvisning. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med tre kunstnere som har tilknytning til Buskerud: Admir Batlak og Marius Dahl & Jan Christensen. Batlak har vokst opp i Lier, og er utdannet klesdesigner. De siste årene har han virket utelukkende i kunstfeltet og jobbet konsekvent med å oppfordre til nye lesninger av materialer, klær, samarbeid og skulptur. I 2012 begynte Dahl og Christensen å samarbeide om utstillinger og prosjekter ute i det offentlige rom.  Deres permanente verk kan ses på utvalgte kulturhus, sykehus, skole og barnehager. Fra et kunstnerisk perspektiv har flere av disse situasjonene vært vanskelige oppgaver, som kunstnerne har løst med reflektert problemstilling, konseptuell tilnærming, og skulpturelle ambisjoner, ofte med store dimensjoner. Kunstnerne møtes og jobber mye sammen på  Strømsø Atelierfelleskap (SAF) i Drammen.

Gjennom vårens tre foredrag lærer vi mer brutalisme i norsk arkitektur, motefotografiets historie og om kunst i offentlig rom i Drammen. Målet med foredragene er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper. Denne våren er vi også veldig glade for samarbeidet med Drammen filmklubb om visningen av filmen Batman. Filmklubbens tema denne våren er ondskap og hva passer bedre enn å vise den Oscar-vinnende Tim Burton-klassikeren fra 1989?

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Fritt Ord.

//

Grunnet COVID- 19 avventer vi med øvrig informasjon om hvordan selve gjennomføringen av arrangementet skal gjennomføres. Mer informasjon kommer.

//

 

Januar

KUNSTGEIST: Foredrag om brutalisme i norsk arkitektur
Tid: tirsdag 26. januar klokken 18:00
Sted: YouTube. Link: Foredrag om brutalisme

 

Mars

KUNSTGEIST: Foredrag om motefotografi
Tid: tirsdag 16. mars klokken 18:00
Sted: YouTube: Link: Foredrag om motefotografi

 

Mai

KUNSTGEIST: Foredrag om doudjis betydning i samisk samtidskunst
Tid: 28.mai
Sted: YouTube. Link: Foredrag om doudji

 

Juni

KUNSTGEIST: Foredrag om kunst i offentlig rom i Drammen

Tid: mandag 21. juni klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

Med forbehold om endring grunnet COVID- 19.

Personvern og cookies