KUNSTGEIST våren 2020

Velkommen til et spennende og aktivt program på Buskerud Kunstsenter denne våren!

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder en filmvisning, to kunstnersamtaler og tre foredrag om samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Vi starter året med å vise den kritikerroste filmen The Square! Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer regissør Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Denne filmen er et must for deg som synes samtidskunsten kan være spennende – men kanskje også litt selvhøytidelig?

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med to kunstnere som har tilknytning til Buskerud: Tyra Tingleff og Maria Pasenau. Tingleff har vokst opp i Hønefoss, og jobber med å utforske det abstrakte maleriet. Pasenau fra Mjøndalen har fått mye oppmerksomhet for sine personlige og intime fotografier, som representerer en motkultur til samtidens perfeksjonskultur.

Videre arrangeres det foredrag som utforsker ulike tematikker og tendenser innen samtidskunst. Gjennom tre foredrag lærer vi mer om hva som skjuler seg bak begrepet minimalisme, hvordan feminismen har påvirket den norske kunstscenen og hvorfor dadaismen kan være interessant i dag. Målet med foredragene er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper.

Vi ser frem til vårens program og håper å se deg en eller flere kvelder!

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Buskerud Fylkeskommune og Fritt Ord.

 

Januar

KUNSTGEIST: Filmvisning: The Square
Tid: 21. januar kl. 19:30 (filmen begynner klokken 20:00)
Sted: Union Scene, Multisal 1

 

Februar

KUNSTGEIST: Foredrag om minimalisme
Tid: 11. februar, kl. 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

Mars

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Maria Pasenau og Yola Maria Tsolis
Tid: 5. mars, kl. 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

April

KUNSTGEIST: Foredrag om feministisk kunst
Tid: 2. april, kl. 18:00
Sted: Digitalt

 

Mai

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Tyra Tingleff og Yola Maria Tsolis
Tid: 27. mai, kl. 18:00 – utsatt til høsten 2020
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

Juni

KUNSTGEIST: Foredrag om dadisme
Tid: 9. juni, kl. 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

 

Personvern og cookies