KUNSTGEIST = Kunstnersamtale med Admir Batlak og Yola Maria Tsolis

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Admir Batlak og Yola Tsolis
Tid: 30. september klokken 18
Sted: Buskerud Kunstsenter

Foredraget er gratis, men det er kun 15 plasser. Meld deg på ved å sende mail til Jasmina@kibkunst.no innen 30.september klokken 12. Førstemann til mølla gjelder!

 Admir Batlak (f. 1982 i Mostar, Bosnia-Hercegovina) er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano. De siste årene har han virket utelukkende i kunstfeltet og jobbet konsekvent med å oppfordre til nye lesninger av klær. Batlak har vist sine arbeider ved blant annet Galleri Riis, Munchmuseet, Kunstnerforbundet og 1857 Oslo, og han er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1, Det Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Stavanger Kunstmuseum. For tiden er han aktuell som en av kunstnerne som deltar på Skulpturtriennalen.

I sitt arbeid legger han spesiell vekt på håndverk og utvikling av nye tekstiler. Gjennom et vell av referanser til kunst- og motehistorie, sosiale bevegelser og kontemporær mainstreamkultur skapes et sammensatt og potensielt subversivt uttrykk som problematiserer samtiden. I en rekke live-installasjoner har han anvendt generalisering, klisjeer og humor for å skape karakterer som klovner, barbiedukker og homocruise-farere. Ved hjelp av disse karakterene har han undersøkt spørsmål om integrering, seksualisering og selv-objektifisering. Nylig presenterte Batlak sitt første rene skulpturprosjekt, en utstilling med et fullstendig fravær av fysisk kropp.

Arrangement på Facebook

//

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder tre kunstnersamtaler, to foredrag om samtidskunst og en filmvisning.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies