KUNSTGEIST høst 2021

Vi er så glade for å kunne invitere dere til våre arrangementer denne høsten!

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder tre kunstnersamtaler, to foredrag om samtidskunst og en filmvisning. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med fire kunstnere som har tilknytning til Buskerud: Admir Batlak, Marius Dahl & Jan Christensen og Milo Laven. Batlak har vokst opp i Lier, og er utdannet klesdesigner. De siste årene har han virket utelukkende i kunstfeltet og jobbet konsekvent med å oppfordre til nye lesninger av materialer, klær, samarbeid og skulptur.

I 2012 begynte Dahl og Christensen å samarbeide om utstillinger og prosjekter ute i det offentlige rom.  Deres permanente verk kan ses på utvalgte kulturhus, sykehus, skole og barnehager. Fra et kunstnerisk perspektiv har flere av disse situasjonene vært vanskelige oppgaver, som kunstnerne har løst med reflektert problemstilling, konseptuell tilnærming, og skulpturelle ambisjoner, ofte med store dimensjoner. Kunstnerne møtes og jobber mye sammen på Strømsø Atelierfelleskap (SAF) i Drammen.

Milo Laven er svensk kunstner og arkitekt som har utviklet Fjordbyens første permanente kunstverk med tittelen You are here no. Kunstverket er plassert på Odden rett ved tomta der det nye regionssyskehuset som bygges i grensen mellom Lier og Drammen kommune. Vi gleder oss til å høre ham i samtale med Yola Tsolis der han skal fortelle om hvordan det er å utvikle kunstprosjekter i et område som er i stor utvikling.

Høstens to foredrag holdes av kunsthistoriker Øivind Storm Bjerke og kunstner Morten Viskum. I foredraget «Blikk på fortiden» forsøker Storm Bjerke å løfte mikrohistorien og grave seg i små fortellinger som bringer historien nærmere oss. Viskum er kjent som kunstner og kunstnerisk leder ved Vestfossen Kunstlaboratorium, men visste du at han også er en dypt engasjert kunstsamler? I samtalen med Jasmina Kemura vil han dele sine tanker rundt egen kunstsamling som består av mer enn 1.500 kunstverk av norske og internasjonale kunstnere.

Målet med foredragene er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper. Denne høsten er vi også veldig glade for samarbeidet med Drammen filmklubb om visningen av filmen Batman. Filmklubbens tema denne høsten er ondskap og hva passer bedre enn å vise den Oscar-vinnende Tim Burton-klassikeren fra 1989?

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Fritt Ord og Viken fylkeskommune.

 

September

KUNSTGEIST: Foredrag med Øivind Storm Bjerke «Blikk på fortiden»
Tid: 02.september klokken 18
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Admir Batlak og Yola Maria Tsolis
Tid: 30.september klokken 18
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

Oktober

KUNSTGEIST: Filmvisning av Batman (1989)
Tid: 19.oktober klokken 20.30 (filmen begynner klokken 21)
Sted: Buskerud Kunstsenter og Kino City

 

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Milo Laven og Yola Tsolis
Tid: 28.oktober klokken 18
Sted: Buskerud Kunstsenter
Kunstnersamtalen er et samarbeid med Lier kommune.

 

November

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Marius Dahl & Jan Christensen og Yola Maria Tsolis
Sted: Buskerud Kunstsenter
Tid: 11. november klokken 18

 

Desember

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Morten Viskum om å samle på kunst
Tid: 02.desember klokken 18
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

Visste du at vi har egen YouTube- kanal der vi legger ut utvalgte foredrag og kunstnersamtaler?

 

 

Personvern og cookies