KUNSTGEIST høst 2020

Velkommen til et spennende arrangementsprogram på Buskerud Kunstsenter denne høsten!

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder to kunstnersamtaler og to foredrag om samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med to kunstnere som har tilknytning til Buskerud: Javier Barrios og Tyra Tingleff. Tingleff har vokst opp i Hønefoss, og jobber med å utforske det abstrakte maleriet. Barrios har vokst opp i Røyken, og jobber i dag på Vestfossen. Han henter inspirasjon fra science-fiction, fremtidsvisjoner, teknologi, arkitektur, vitenskap og romforskning. Vi gleder oss til å få et innblikk inn i disse kunstnerskapene! Videre arrangeres det foredrag som utforsker ulike tematikker og tendenser innen samtidskunst. Gjennom to foredrag lærer vi mer den norske videokunstens historie og hvordan feminismen har påvirket den norske kunstscenen. Målet med foredragene er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper.

Vi ser frem til høstens program og håper å se deg en eller flere kvelder!

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken Fylkeskommune og Fritt Ord.

 

August

KUNSTGEIST: Foredrag om norsk videokunst
Tid: 25. august klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

  

September

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Javier Barrios og Yola Maria Tsolis
Tid: 10. september klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

Oktober

KUNSTGEIST: Foredrag om feminisme i norsk kunst
Tid: 6. oktober klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

November

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Tyra Tingleff og Yola Maria Tsolis
Tid: 5. november klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

Personvern og cookies