KUNSTGEIST HØST 2019

Buskerud Kunstsenter har gleden av å invitere dere til et spennende og variert KUNSTGEIST- program denne høsten!

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt.
Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder to kunstnersamtaler og tre foredrag der du kan lære mer om tematikker og trender i samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med flere kunstnere som har tilknytning til Buskerud denne høsten. Drammensbaserte Kjersti Vetterstad utforsker blant annet forholdet mellom menneske og natur, og vi er spent på å få et innblikk i hennes kunstnerskap. Videre skal vi bli kjent med de deltakende kunstnere på kunstneroppholdet AiR Green: Málfríður Aðalsteinsdóttir, Erika Lynne Hanson, Kushala Vora og Ya-Chu Kang. AiR Green er et kunstneropphold for tekstilbasert kunst på Søndre Green gård i Krødsherad kommune.

Videre arrangeres det foredrag som utforsker ulike tematikker og tendenser innen samtidskunst. Gjennom tre foredrag lærer vi mer om norsk fotokunst, hva som ligger i begrepet performancekunst, og om hvordan begrepet samtid forholder seg til kunsthåndverket. Målet med foredragene er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Vi ser frem til høstens program og håper å se deg en eller flere kvelder!

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Drammen kommune, Fritt Ord og Norske Kunsthåndverkere.

 

KUNSTGEIST: Foredrag om norsk fotokunst
Tid: 27. august klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med AiR Green og Yola Maria Tsolis
Tid: 12. september klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Kjersti Vetterstad og Yola Maria Tsolis
Tid: 17. oktober klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

KUNSTGEIST: Foredrag om performancekunst
Tid: 5. november klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

 

KUNSTGEIST: Foredrag om kunsthåndverk og samtid
Tid: 3. desember klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

Personvern og cookies