KUNSTGEIST = Foredrag om popkunst 16.10.2018

Tid: 16.oktober klokken 18:00

Sted: Buskerud Kunstsenter

Marilyn Monroe, Campbells suppebokser, Donald Duck. Hva er egentlig popkunst? Hvorfor er denne retningen viktig for å forstå samtidskunsten? Popkunst hentet inspirasjon fra masse- og underholdningskulturen og dominerte i USA på 40- og 50-tallet. Kunsthistoriker og formidler Ann Lisbeth Hemmingsen gir oss en innføring i popkunstens historie.

 


Mer om foredragsrekken:

Vil du lære mer om samtidskunst?
Høsten 2018 arrangerer Buskerud Kunstsenter en foredragsrekke om tematikk og begreper i samtidskunst. Gjennom fire foredrag stiller vi spørsmålene: Hva er popkunst, konseptkunst, stedspesifikk kunst og feministisk kunst? Målet er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst. Deltakerne får innblikk i viktige retninger, begreper, sentrale verk og følger linjer bakover i kunsthistorien.

Hvem passer det for?
Kurset passer for deg som er interessert i å lære mer om samtidskunst, kunsthistorie og kunstforståelse, krever ingen forkunnskap.

Gjennomføring:
Foredragene holdes fire kvelder á 1 time gjennom oktober og november 2018, på Buskerud Kunstsenter. Alle foredragene er gratis og man kan være med på ett eller flere av foredragene. Påmelding sendes til marte@kibkunst.no.

 

 

Personvern og cookies