KUNSTGEIST: Foredrag om performancekunst 5.11.19

Tid: 5. november klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

Hva får en kunstner til å bo i et galleri med en coyote i fem dager? Eller til å sitte stille på en stol i 736 timer? Performance som praksis har sine røtter fra begynnelsen av 1900-tallet med den europeiske avant-garde. Fra 1970-tallet ble retningen i større grad assosiert med kunstnere som bruker sin egen kropp som utgangspunkt for en kunstnerisk handling. Kunstner og formidler Johanna Zwaig gir oss et innblikk i performancekunstens historie og betydning.

 

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder kunstnersamtaler med kunstnere tilknyttet Buskerud og en foredragsrekke der du kan lære mer om samtidskunst. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.
KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Drammen kommune, Norske Kunsthåndverkere og Fritt Ord.

 

Personvern og cookies