KUNSTGEIST = Foredrag om norsk videokunst


Tid: 25. august klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

Hva kjennetegner videokunsten? Og hvordan har norske kunstnere tatt i bruk dette mediet? Videokunst ble et begrep på 60-tallet, da utstyr for å filme og vise video ble billig nok for kunstnere til å ta det i bruk. Videoteknologien gjorde det mulig å utvide de tradisjonelle rammer for billedkunsten og utgjør i 1980-årene et viktig kunstnerisk medium. Den tidlige videokunsten opponerte mot det kommersielle fjernsynet og forsøkte å avsløre hvordan dets makt manipulerte medievirkeligheten og forbrukersamfunnet.

Marit Paasche (f. 1971) gir oss et innblikk i den norske videokunstens historie. Paasche er kunsthistoriker, kurator og forfatter, med spesialområder innen amerikansk og europeisk samtidskunst, med fokus på videokunst og eksperimentell film. Paasche var tidligere forskningsansvarlig for Videokunstarkivet.

//

Smittevernstiltak:
– Det vil kun være 15 tilgjengelige plasser. Reserver plass i Facebook-arrangementet.
– Vi sørger for minst 1 meters avstand mellom besøkende under foredraget.
– Det oppfordres til å følge de generelle hygieneråd fra FHI og Helsedirektoratet.
– Vi setter fram håndsprit.

Alle som ikke har sykdomssymptomer eller er i karantene, er velkommen! Vi gleder oss til å se dere!

//

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder to kunstnersamtaler og to foredrag om samtidskunst. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies