KUNSTGEIST = Foredrag om norsk fotokunst 27.8.19

Tid: 27. august klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

1970-tallet markerer et viktig skille i den norske kunsthistorien. Da så man gjennombruddet av norsk kunstfotografi – blant annet ved at et fotografi for første gang ble antatt på Høstutstillingen. I dag har fotografiet en naturlig plass på samtidskunstscenen, og blir omtalt som kunst på lik linje med andre visuelle uttrykk. Gjennom foredraget vil redaktør og fotograf Nina Strand kort risse opp den norske kunstfotografi-historien og fokusere på samtidens kamerabaserte kunst. Hun vil fortelle om arbeidet med tidsskriftet Objektiv, og vise eksempler av hennes tekster om fotografi for Dagbladet og sin egen praksis.

 

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder kunstnersamtaler med kunstnere tilknyttet Buskerud og en foredragsrekke der du kan lære mer om samtidskunst. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Drammen kommune, Fritt Ord og Norske Kunsthåndverkere.

 

Personvern og cookies