KUNSTGEIST = Foredrag om motefotografi

Tid: tirsdag 16. mars klokken 18:00
Sted: Digitalt arrangement på Buskerud Kunstsenterets YouTube- kanal. Se her: Foredrag

Hvorfor er det så lett å tenke at motefotografiet er en kommersiell vederstyggelighet istedenfor et interessant samfunnsspeil?

I foredraget Underexponert, forteller Ragnhild Brochmann om tilblivelsen av motefotografiet, og om hvordan uttrykket til enhver tid speiler menneske og samfunn, like mye som mote-og skjønnhetsindustri. Hun tar for seg årene fra slutten av 1800-tallet, og frem til andre verdenskrig, og viser hvordan teknologien, filmen og ikke minst kunsten bidro til å gjøre motebladene – og motebildene – til et laboratorium for moderne identitet. Underexponert er fortellingen om bildende som bidro til å forme vår oppfatning av oss selv som moderne og attraktive. Eller bedre: fortellingen om menneskenes evige drøm om å være, og bli sett, som vakre.

Ragnhild Brochmann er kunst-og motekulturhistoriker, skribent og illustratør, og mange kjenner henne som Morgenbladets Estetiker. En spørsmål-og-svarspalte hvor alle former for visuell kultur er gjenstand for dyptpløyende og humoristisk analyse – ikke minst mote. Ragnhild har markert seg som en annerledes kulturkommentator, er kjent fra designtv-serien TING! på NRK og er for tiden aktuell med en ny spalte for Morgenbladet om visuell kultur.

//

Grunnet COVID- 19 avventer vi med øvrig informasjon om hvordan selve gjennomføringen av arrangementet skal gjennomføres. Mer informasjon kommer.

//

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder to kunstnersamtaler, tre foredrag om samtidskunst og en filmvisning.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies