KUNSTGEIST = Foredrag om minimalisme 11.2.20

Tid: 11. februar, kl. 18:00

Sted: Buskerud Kunstsenter

 Hvordan blir en enkel strek til kunst? Man kan kalle minimalisme en ekstrem form for abstrakt kunst. Kunsten har sin egen virkelighet og etterligner ikke ting. Som kunstnerisk bevegelse oppstod minimalismen i USA på begynnelsen av 1960-tallet, blant annet som en reaksjon mot den dominerende abstrakte ekspresjonismen. Kunstretningen kjennetegnes av kunstverk komponert av enkle geometriske former, gjerne basert på kvadrater og rektangler.

Kunsthistoriker og formidler Ann Lisbeth Hemmingsen gir oss en innføring i minimalismen.

 

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder en filmvisning, to kunstnersamtaler og tre foredrag om samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Buskerud Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies