KUNSTGEIST: Foredrag om kunsthåndverk og samtid 3.12.19

Tid: 3. desember klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

Kunsthåndverket er stadig mer tilstede på samtidskunstscenen. Tendensen er at flere kunstnere benytter seg av materialer som vi tradisjonelt forbinder med kunsthåndverk som keramikk, tekstil og glass. Hvordan relaterer et begrep som samtid seg til kunsthåndverket? I foredraget vil Kjersti Solbakken, daglig leder ved Kunstnerforbundet, snakke om kunsthåndverkets potensiale til å utfordre disse etablerte motsatsene gjennom en større refleksjon rundt kategorisering, språk og nytenkning.

 

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder kunstnersamtaler med kunstnere tilknyttet Buskerud og en foredragsrekke der du kan lære mer om samtidskunst. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.
KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Drammen kommune, Norske Kunsthåndverkere og Fritt Ord.

Personvern og cookies