KUNSTGEIST = Foredrag om konseptkunst 30.10.2018

Tid: 30.oktober klokken 18:00

Sted: Buskerud Kunstsenter

Hvorfor blir en gammel løe fra 1700- tallet betegnet som en av de viktigste kunstverkene i norsk kunsthistorie? Hvorfor kan 130 kg drops i blått papir eller et bananskall bli til kunstverk når de stilles ut i et galleri? Med konseptualismens fremvekst ble ideen bak kunstverket viktigere enn selve kunstverket. Dette har vært en viktig referanse for kunsten de siste tiårene, og mye av dagens samtidskunst har røtter i denne retningen. Kunsthistoriker Hilde Berteig Rustan presenterer historien bak dette begrepet.

Foto: Astrup Fearnley Museet

_________________________________________________________________________________________________________________________

Mer om foredragsrekken:

Vil du lære mer om samtidskunst?
Høsten 2018 arrangerer Buskerud Kunstsenter en foredragsrekke om tematikk og begreper i samtidskunst. Gjennom fire foredrag stiller vi spørsmålene: Hva er popkunst, konseptkunst, stedspesifikk kunst og feministisk kunst? Målet er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst. Deltakerne får innblikk i viktige retninger, begreper, sentrale verk og følger linjer bakover i kunsthistorien.

Hvem passer det for?
Kurset passer for deg som er interessert i å lære mer om samtidskunst, kunsthistorie og kunstforståelse, krever ingen forkunnskap.

Gjennomføring:
Foredragene holdes fire kvelder á 1 time gjennom oktober og november 2018, på Buskerud Kunstsenter. Alle foredragene er gratis og man kan være med på ett eller flere av foredragene. Påmelding sendes til marte@kibkunst.no.

Personvern og cookies