KUNSTGEIST = Foredrag om feminisme i norsk kunst


Tid: 6. oktober klokken 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter

Hva ligger i begrepet feministisk kunst og hvordan utforsker kunstnere dette i dag? Og hvordan har feminismen påvirket den norske kunstscenen? Dette har blitt diskutert siden 70-tallet og er fortsatt aktuelt. Kunstner og formidler Marthe Andersen vil snakke om problemstillinger knyttet til feminisme og kunst i et norsk perspektiv.

Marthe Andersen (f. 1986) er utdannet billedkunstner med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo, og jobber primært med video og performance. Hun har også jobbet lenge som omviser på Astrup Fearnley Museet.

 

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Høstens program inneholder to kunstnersamtaler og to foredrag om samtidskunst. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken Fylkeskommune og Fritt Ord.

 

Dette foredraget er en oppfølger til foredraget Andersen hadde våren 2020. Foredraget kan ses her. 

Personvern og cookies