KUNSTGEIST = Foredrag om dadisme 9.6.20

Tid: 9. juni, kl. 18:00

Sted: Buskerud Kunstsenter

Kunst som er anti-kunst! Dadaisme var en kulturell bevegelse som påvirket kunstnere i tiden fra rundt første verdenskrig og utover første halvdel av 1900-tallet. Bevegelsen var en direkte reaksjon mot krigen, og kunstnerne reagerte blant annet med å trekke hverdagsgjenstander inn i kunstverkene. Dadaistene brukte satire, sjokk og galskap for å protestere mot samfunnet, og de protesterte gjennom både ord, bilder, poesi, manifester og performance.

Dadaismen oppstod for over 100 år siden, men den er fortsatt aktuell på samtidskunstscenen. I dette foredraget gir kurator ved Henie Onstad, Ana Maria Bresciani, oss ett innblikk i historien til dada.

Fikk du ikke med deg dette foredraget? Se det digitalt her!

//

Smittevernstiltak:
– Det vil kun være 15 tilgjengelige plasser. Reserver plass i Facebook-arrangementet.
– Vi sørger for minst 1 meters avstand mellom besøkende under foredraget.
– Det oppfordres til å følge de generelle hygieneråd fra FHI og Helsedirektoratet.
– Vi setter fram håndsprit.

Alle som ikke har sykdomssymptomer eller er i karantene, er velkommen! Vi gleder oss til å se dere!

//

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder en filmvisning, to kunstnersamtaler og tre foredrag om samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Buskerud Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies