KUNSTGEIST = Foredrag om brutalisme i norsk arkitektur

Tid: tirsdag 26. januar klokken 18:00
Sted: Digitalt arrangement på Buskerud Kunstsenterets YouTube- kanal. Se her: Foredrag

Brutalismen er elsket og hatet. Brutalisme er en retning innenfor moderne arkitektur og skulptur i 1950- og 1960-årene, inspirert av Mies van der Rohe og Le Corbusier. Begrepet «brutalisme» kommer av det franske béton brut, «naken betong». Ideen var å bygge ærlige og funksjonelle bygg som var nøkterne i dekor og materialvalg. Brutalismen fikk innpass i Norge fra slutten av 50-tallet og frem til 70-tallet. Høyblokka og Y-blokka i regjeringskvartalet er noen av de mest kjente brutalistiske byggene i Norge. Mange har engasjert seg i debatten rundt rivingen av Y-blokka, mye på grunn av den unike arkitekturen og kunsten. På samme tid er dette en debatt om politikk og demokrati.

Even Smith Wergeland gir oss et innblikk i brutalismen i norsk arkitektur. Wergeland er førsteamanuensis ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, der han forsker og underviser innen arkitekturhistorie, byplanhistorie og arkitekturvern.

 

//

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder to kunstnersamtaler, tre foredrag om samtidskunst og en filmvisning.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Viken Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies