KUNSTGEIST = Filmvisning: The Square 21.1.20

Tid: 21. januar kl. 19:30 (filmen begynner klokken 20:00)

Sted: Union Scene, Multisal 1

I samarbeid med Drammen filmklubb viser vi den kritikerroste og prisvinnende filmen The Square. Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer regissør Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Det blir både ubehagelig og komisk.

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum i Stockholm. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling – The Square – er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer. Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Oppmøte på Buskerud Kunstsenter klokken 19:30 for en miniomvisning i utstillingen til Britt Juul.

 

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder en filmvisning, to kunstnersamtaler og tre foredrag om samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Buskerud Fylkeskommune og Fritt Ord.

Personvern og cookies