KUNSTGEIST VÅR 2019

Velkommen til et spennende og aktivt program på Buskerud Kunstsenter denne våren!

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom arrangementsserien KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder to kunstnersamtaler og tre foredrag der du kan lære mer om samtidskunst. KUNSTGEIST er utviklet i samarbeid med Buskerud Bildende Kunstnere. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med to kunstnere som har sterk tilknytning til Buskerud: Beathe C. Rønning og Fredrik Værslev. Rønning jobber med en rekke medier som fotografi, tekst, installasjon, tegning og video. Hun bor i Sande og har atelier på Strømsø Atelierfelleskap i Drammen. Værslev er en av Norges største samtidskunstnere, og har stilt ut på prestisjetunge institusjoner verden over. Han har lenge arbeidet i Vestfossen og vi gleder oss til å høre ham fortelle mer om sitt arbeid med å utforske maleri og rom.

Videre arrangeres det foredrag som utforsker ulike tematikker og tendenser innen samtidskunst. Gjennom tre foredrag lærer vi mer om hva som skjuler seg bak begrepet appropriasjon, hvordan kunst og økologi henger sammen, og hvordan politikk påvirker kunsten. Målet med foredragene er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper.

Vi ser frem til vårens program og håper å se deg en eller flere kvelder!

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Drammen kommune, Norske Kunsthåndverkere og Fritt Ord.

 

12.februar
Foredrag om appropriasjon
Sted: Buskerud Kunstsenter
Tid: 18:00 – 19:00

 

12.mars
KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Fredrik Værslev og Yola Tsolis
Sted: Buskerud Kunstsenter
Tid: 18:00 – 19:00

 

23.mars
KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Beathe C. Rønning og Yola Tsolis
Sted: Kongsberg Kunstforening
Tid:13:00 – 14:00

 

09.april
KUNSTGEIST: Foredrag om kunst, natur og økologi
Sted: Buskerud Kunstsenter
Tid: 18:00 – 20:30

 

28.mai
KUNSTGEIST: Foredrag om kunst og politikk
Sted: Buskerud Kunstsenter
Tid: 18:00 – 19:00

 

Personvern og cookies