Anders Pfeffer Gjengedal

11.000,00 kr

Kategorier: ,

Beskrivelse

Anders Pfeffer Gjengedal (født 1976) www.loevfall.com er utdannet ballettdanser, men finner linjer, estetikk og utrykk i tre og stein. Gjengedal er medlem av Norsk Billedhoggerforening og har sitt verksted i Røyken, like utenfor Drammen. Der jobber han helst med kortreist tre og granitt. Materialets karakter bringes frem og er med på å kunne gi skulpturene en tilstedeværelse i rommet. Under alias Løvfall jobber han også med designoppdrag og produktutvikling.

Håndskåret/hogget skulptur av Drammensgranitt og Zebra wood.

Drammensgranitten ble dannet for omkring ca. 280 millioner år siden, tidlig i permtiden, på et tidspunkt da det var stor vulkansk virksomhet i overflaten av det som nå kalles Oslofeltet. Den er en magmatisk. Smeltebergarter er dannet under jordoverflaten.
Drammensgranitten er rødlig på farge på grunn av dominerende, rødlige korn av kalifeltspat. Den er forholdsvis grovkornet, kvartsrik og består hovedsakelig av kalifeltspat (rød), plagioklas (hvit), kvarts (grå) og biotitt (sort glimmer). Bergarten har enkelte steder druserom som fører en del sjeldne mineraler.

Zebra wood stykke fra Afrika. Behandlet med matt natur osmo.
Granitt er ikke overflatebehandlet eller polert.

H/B ca 23cm

Personvern og cookies