Kunst rett vest 2018

Kunst rett vest

Drammen er vertskommune for Kunst rett vest 2018, som er fra 10. til 21. oktober. Buskerud Kunstsenter vil ha en rekke arrangementer i tiknytning til dette.

Tid: 12.-28. oktober klokken 11 – 15  (lørdag- søndag 12 – 16)
Sted: Buskerud Kunstsenter
Hva: Presentasjon av Jasenko Đorđević

Under Kunst rett vest viser Buskerud Kunstsenter en presentasjon av den bosniske kunstneren Jasenko Đorđević i kunstbutikken. Đorđević forvandler blyantspisser til små vakre miniatyrskulpturer, og skal vise et utvalg av disse. Det eneste verktøyet han bruker er en liten kniv og meisel. I tillegg vil man kunne se en video som viser kunstneren i arbeid.

Utstillingen er et samarbeid med Interkultur, Det utvidede Europa og Stiftelsen Portåsen.

Tid: 11. og 12. oktober
Sted: Strømsø torg
Hva: Piksel – et mobilt pop-up galleri


Foto: Kulturtanken

Få et innblikk i hvordan Den kulturelle skolesekken kan endevende landets skolegårder for en dag! DKS-prosjektet Piksel vises på Strømsø torg under Kunst rett vest. Dette er et pop up-prosjekt der deltakerne må være med og bygge en kunstinstallasjon. Etter at man har bygget den abstrakte installasjonen, sendes det opp en drone som filmer det hele ovenfra. Kanskje åpenbarer det seg en overraskelse?

Prosjektet er laget i et samarbeid mellom Den kulturelle skolesekken i Buskerud, Haugen og Zohar Arkitekter, og Buskerud Kunstsenter.

 

Tid: 16. oktober klokken 18
Sted: Buskerud Kunstsenter
Hva: Foredrag: Lær om popkunst!

Vil du lære mer om samtidskunst? Høsten 2018 arrangerer Buskerud Kunstsenter en foredragsrekke som utforsker ulike tematikker og begreper innen samtidskunst. Målet er å gi deltakerne nyttige verktøy for å forstå samtidskunst, og passer for deg som er interessert i å lære mer om kunst, uansett forkunnskaper. Dette sparkes i gang under Kunst rett vest med temaet popkunst! Foredraget holdes av kunsthistoriker Ann Lisbeth Hemmingsen.

Foredragsrekken mottar støtte fra Drammen kommune.

 

 

Personvern og cookies