Kulturytring Drammen

Buskerud Kunstsenter er en del av programmet til Kulturytring Drammen og i den anledning inviterer vi til tre aktive dager som inneholder en kunstnersamtale med årets fylkeskunstner i Viken Signe Solberg, et foredrag om utvalgte kunst i det offentlige rom prosjekter i Drammen, to skulpturvandringer og offisiell åpning av installasjonen «ENTER» med Signe Solberg og Åsmund Solberg. Vi håper å se DEG!

PROGRAM PÅ BUSKERUD KUNSTSENTERTid: 21.juni klokken 17.00 – 18.00

Sted: Buskerud Kunstsenter

Kun 20 plasser! Meld deg på ved å sende mail til koordinator@kibkunst.no

Bli kjent med kunsten nær deg! Ikke all kunst befinner seg inne i museer og gallerier, men også på steder der folk ferdes og oppholder seg: på torg, langs elva, på skoler, sykehjem og arbeidsplasser. Byen Drammen er rik på skulpturer som bidrar til å skape et levende byrom. Det har vært et særstilt fokus på kunst i det offentlige rom som en del av den omfattende byfornyelsen som Drammen har gått gjennom. I dette foredraget gir Mari Sundet oss et overblikk over utvalgte skulpturer i uterom der mange av byens beboere og besøkende ferdes.

Mari F. Sundet er utdannet kunsthistoriker, og har jobbet flere år som kurator ved Vestfossen Kunstlaboratorium. For tiden jobber hun som kurator formidling i Oslo kommunes kunstsamling.

Tid: 22. juni klokken 13.00 – 13.45
Sted: Bakgården på Union Scene
Arrangør: Buskerud Kunstsenter og Viken fylkeskommune

Bli kjent med årets fylkeskunstner i Viken, Signe Solberg. Buskerud Kunstsenter i samarbeid med Viken fylkeskommune inviterer til en kunstnersamtale mellom Signe Solberg og Jasmina Kemura.

Om kunstneren: Signe Solberg (f. 1985) jobber med skulptur og installasjon. Uttrykket hennes minner om science fiction og arkitektonisk brutalisme.

Kraften i materialet, i dialog med egen fysiske styrke står sentralt i Solbergs arbeider. Hun benytter hovedsakelig metall, i kombinasjon med andre industrimaterialer som betong og tre, som ekspansivt bygges, kappes av og settes sammen igjen. Videre overlates gjerne arbeidene til seg selv der overflatene transformeres av ytre påvirkning og naturkrefter, eller hun manipulerer dem i et forsøk på å styre den organiske utviklingen i en gitt retning.

Signe Solberg er årets fylkeskunstner i Viken. Hensikten med ordningen er å fremheve kjente kunstnere fra Viken, samt sette fokus på Viken som et kulturfylke. I dette arrangementet blir du bedre kjent med henne gjennom en samtale med utstillingsansvarlig ved Buskerud Kunstsenter, Jasmina Kemura.

Etter samtalen kan de som ønsker bli med på den andre siden av Ypsilon broen og oppleve den temporære installasjonen ENTER av Signe Solberg og Åsmund Solberg.
For mer informasjon, se her: ENTER 
Arrangør: Viken Fylkeskommune.

Skulpturvandring i Drammen

Tid: 22. og 23.juni klokken 14
Oppmøte: Inngang til Union Scene, Grønland 60.
Tid: ca. 60 min

Kun 15 plasser! Meld deg på ved å sende mail til koordinator@kibkunst.no

Lær om kunst i egen by. Turen vil by på et vidt spekter av kunst i det offentlige rom av både nasjonale og internasjonale kunstnere.

Drammen har gjennomgått en stor byfornyelse og kunst i det offentlig rom har vært en klar satsning i dette arbeidet. Bli med og lær om utvalgte skulpturer i området rundt Union Scene og Drammen togstasjon. Vår formidler ser fram til å fortelle om både streetart av TelmoMiel, sitteskulptur av Runi Langum, en spesiell klode av Carl Nesjar og vannpaviljongen til William Pye.

Turen gir både trim og kunstnerisk påfyll!

Personvern og cookies