Aktuell utstilling: Pia Antonsen Rognes 13.01 – 07.02.2021

Pia Antonsen Rognes | I DINE ARMER 
13.1.- 7.2.2021 

 I dine armer 

I dine armer er fortellingen om et beist som vokser i motvilje. 

Et vesen som ble skimtet i mørket og partert i skrekk. 

Men det eser, leter.  

Velkommen til årets første utstilling med Pia Antonsen Rognes.  Utstillingen åpner dørene onsdag 13. januar kl 11.00-15.00 og vil stå frem til 07. februar med ordinære åpningstider.

Utstillingen “I dine armer” med Pia Antonsen Rognes består av tekstile skulpturer og installasjoner.  Rognes anvender syntetiske materialer som danner store, forvridde kroppslige former med en sterk fysisk tilstedeværelse. Skulpturene, som både vokser innover og utover har ingen fysiske begrensinger og er dermed frie til å uttrykke seg i kraft av sin egen form.  

I arbeidet med utstillingen har hun utforsket grenselandet mellom det som er trygt og farlig, lek og alvor, nytelse og skade, begjær og avsky. Rognes har lenge jobbet med å utforske kompleksiteten og drivkraften i selvdestruktivt menneskelig adferd. 

.    
Foto: Øystein Thorvaldsen

I utstillingen på Buskerud Kunstsenter søker hun den rene, kalde og perfeksjonerte estetikken man kan møte i objekter som leker og på steder som nattklubber, opp imot den kroppslige lengselen og begjæret som disse tingene vekker og inviterer til.   

Leker representerer en barnlig uskyld, men også den første refleksjonen rundt begjærlige objekter og selvkontroll. Nattklubben er en lekeplass for voksne, et sted man kan leke, bli lekt med og objektivert, og som i ly av sine mørke lokaler også assosieres med tap av selvkontroll i møte med rus, vold og seksualisert adferd.   

Arbeidene i «I dine armer” smelter sammen det kroppslige begjæret med begjærlige gjenstander og rom. Formene kan være både ting og kropp, kropp og sted og bilder på det ytre og indre. De leter etter den overmenneskelige perfeksjonen i et objekt, det kontrollerte og tiltrekkende i objektet, perfeksjonen og kontrollen det menneskelige begjæret aldri kan oppnå, og det ukontrollerbare i å ha en kropp med drifter man er i evig forhandling med. 

Pia Antonsen Rognes (f. 1986) har Mastergrad i billedkunst fra Iceland Academy of the Arts i Reykjavik fra 2014. Hun har Bachelorgrad fra tekstil avd, Kunst- og Designhøgskolen i Bergen. Rognes har stilt ut på blant annet Galleri SOFT, Trøndelag Senter for Samtidskunst og Galleri Format. Rognes bor og arbeider i Trondheim.  

 

Personvern og cookies