Inger Karthum

Billedkunstneren Inger Karthum presenterer digitale trykk i kunstbutikken i tidsrommet 12.mai til 14.juni.

Inger Karthum jobbet opprinnelig med etsning på kobber før hun begynte med datagrafikk i 2004. Hun bruker egne etsninger, tegninger, linosnitt, malerier og foto/videostills ved tilvirkingen. Kunstneren arbeider også med collage hvor hun kombinerer teknikkene ved å «collagere» oppå grafikken. Trykkene limes på MDF plater og lakkes med mange strøk.

I arbeidene sine er Inger Karthum opptatt av å åpne opp flaten; Åpne for det gåtefulle, uventede, men også for den enkeltes mange «livslag». Hun ønsker at bildene er flertydige og at hver enkelt betrakter kan oppfatte dem på sin egen måte, med utgangspunkt i egne erfaringer. «Det er ikke alltid de store hendelser som setter spor, men små glimt som blir igjen. Gjenstander i bildene, gjerne tatt ut av konteksten, en person eller bare en liten bevegelse, kan være nok til å sette i gang den «ulønnsomme tenkningen» som synliggjør viktige aspekter ved vår tilværelse.» (Inger Karthum)

Inger Karthum er medlem i Norske Billedkunstnere, Norske Grafikere og Buskerud Bildende Kunstnere. Hun har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger som ved Galleri Ask, Åsgårdstrand i Horten kommune, Lørenskog kunstforening, Kunst rett Vest og Høstutstillingen. For tiden jobber hun med den engelske maleren Malcolm Ashman på prosjektet «Walking the hills» der de kombinerer grafikk og maleri. Karthums arbeider ble innkjøpt av bl.a. Sparebankstiftelsen Ringerike og Sparebank 1, Universitetet i Oslo, Norsk kontor for næringsutvikling i Brussel og Kulturdepartementet.

 

Mer informasjon om Inger Karthum under www.ingerkarthum.net

Punktutstilling: Inger Karthum_Åpen 2015, 110X150cm, Collage
Inger Karthum. «Åpen». Collage. 2015. 110 x 150cm.

 

 

 

 

 

Personvern og cookies