Inger Hagen

Inger Hagen viser 30 tegninger i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter i tidsrommet 26.april – 05.juni 2016.

Billedkunstneren Inger Hagen arbeider med kobbertrykk – etsninger og koldnålsarbeider. Hun kombinerer også trykk og pastell i tegning – som i arbeidene hun viser ved Buskerud Kunstsenter.

Inger Hagen forteller om sine arbeider:
«Det er det spontane uttrykket som teller – det som er ureflektert og som samtidig samarbeider med noe dypere i meg. Det skal være noe lekende over det – et samspill av strek og flater i fargetoner som både bryter ut, men også understreker en helhet. Det er det jeg vil ha fram i hvert fall. Naturlighet: Nei – men samtidig håper jeg det ligger natur i det, selv om det ikke alltid er lett å se om det er et dyr eller et menneske jeg framstiller – eller hva slags dyr for den saks skyld. Kanskje er det begge deler.».

I hvert av de 30 arbeidene Inger Hagen viser ved Buskerud Kunstsenter har hun brukt 2-3 akvatintplater i kombinasjon. Hun har omtrent 10 små plater totalt, noe som har gitt kunstneren muligheten til variasjon som grunnlag for tegningen.

Inger Hagen er medlem i Norske Grafikere, Tegnerforbundet og Buskerud Bildende Kunstnere. Hun har deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger som Novemberutstillingen, Drammens Museum, Statens Høstutstilling, Galleri Fineart, Oslo, Internasjonal Biennale Ljubljana, Slovenia, og Triennalen i Cracow, Polen. Hennes arbeider har blitt innkjøpt av blant annet Buskerud Fylkeskommune, Norges Bank og Innovasjon Norge.

 

Punktutstilling: Inger Hagen     Punktutstilling: Inger Hagen
Fiktive portretter i forskjellige fargevariasjoner. Print/ pastell – akvatintplater kombinert med pastell/ blyant.

Personvern og cookies