Høstens KUNSTGEIST

 

 

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Nicole Rafiki
Tid: 24. august klokken 19:00

På utstillingsåpningen av Nicole Rafikis separatutstilling silence is loudest sound in the universe på Buskerud Kunstsenter vil det være en kunstnersamtale mellom Rafiki og Jasmina Kemura. Med utgangspunkt i utstillingen skal de snakke om utvalgte arbeider, veien mot utstillingen og kunstneriske strategier. I utstillingen viser Rafiki en rekke fotografier, perlearbeider og skulptur. Trådene i hennes visuelle historiefortellinger og estetiske uttrykk spenner fra symboler fra hennes forfedres Luba-kultur til popkulturelle referanser som krysser grenser verden over. Som et barn av den kongolesiske diasporaen med lokale forbindelser i forskjellige land i Afrika og Europa, benytter hun seg av før-koloniale former for global sammenkobling og kunnskapsoverføring.

Samtalen er et samarbeid med Interkultur, Drammen kommune.

 

KUNSTGEIST: En diskusjon om NFT som et kunstnerisk paradigmeskifte
Tid: 22. september klokken 18:00

Non-fungible tokens, også kjent som NFT eller digital kunst, er et marked som har eksplodert det siste året. I dette foredraget og samtalen ønsker vi å introdusere en rekke begreper som brukes rundt NFT, oppsummere debatten som har vært og dele noen tanker om mulige fremtidsscenarier. Vi inviterer til et introduksjonsforedraget med kunstner Jan Christensen som etterfølges av en samtale mellom Christensen og kunstner Ivan Galuzin der de deler sine tanker rundt muligheter og problemer med NFT det være seg økonomi, misbruk og svindel, kunstneriske muligheter, økologi og samfunnsansvar.

 

KUNSTGEIST: Kunstnersamtale med Marit Tingleff
Tid: 20. oktober klokken 18:00

En av intensjonene med KUNSTGEIST er å gjøre publikum kjent med aktive kunstnere fra vår region og i den anledning ser vi fram til kunstnersamtale mellom Hønefossbaserte Marit Tingleff og Yola Maria Tsolis.

Marit Tingleff er en av Norges mest anerkjente keramikere. Hun er kjent for sine monumentale arbeider hvor keramikken brukes som lerret. Tingleff arbeider med den keramiske historien, som hun henviser til og omformer til et personlig og moderne formspråk. Hun er særlig kjent for sine monumentale og maleriske fat som har skapt stor  internasjonal anerkjennelse.

 

KUNSTGEIST: Kongerikene Elgaland-Vargaland – en kunstnersamtale
Tid: 3. november klokken 18:00

27.mai 1992 utviklet Carl Michael von Hausswolff og Leif Elggren konseptkunstverket Kongerikene Elgaland-Vargaland. Rikenes territorier består av alle grenseområdene som skiller land, det så kalte ingenmannsland samt alle mentale territorier og digitale områder. En konstitusjon ble dannet sammen med flagg, våpen og en egen nasjonalsang. Elgaland-Vargaland har over 34 ambassader og har utstedt pass til over 1500 medborgere. Ambassader har blitt etablert i Stockholm, Mexico City, London, New York, San Francisco, Osaka, Barcelona, Helsingfors og Oslo for å nevne noen. Prosjektet leker med tanken om nasjonalstaten og ideen om å leve i en bedre verden

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Fritt Ord, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

Personvern og cookies