Hilde Diesen

Punktutstilling med Hilde Diesen i kunstbutikken


Hustegninger

 

Billedkunstneren Hilde Diesen presenterer arbeider i kunstbutikken i tidsrommet 28. januar til 16. februar 2020.

 

Punktutstillingen med Hilde Disen på Buskerud Kunstsenter består av 15-20 nye tegninger i svart-hvitt av hus og bygninger i Drammen. Utgangspunktet for tegningene er boka «Utrolige Drammen» fra 1991. Etter kunstutdannelse i Tyskland, holdt hun flere separatutstillinger og deltok på kollektive utstillinger i Tyskland og i Norge, i all hovedsak med akvareller og goache. Deretter tegnet hun bygninger i tusj og akvarell. Husene så hun fra forskjellige vinkler i samme tegning, altså i et selvvalgt perspektiv. Dette førte blant annet til tre bøker med egne tekster og mange utstillinger.

Mye av dette ligger langt tilbake i tid. Deretter tok ordene overhånd. I mange år arbeidet hun med research i et utall arkiver, skrev artikler og bokanmeldelser og utga bøker i forskjellige sjangre.

Nå tegner hun igjen. Med avstand i tid til sin tidligere strek, med tusj og en halvannen meter lang rørpenn av planten, Phragmitus australis (takrør, rørgress, vannrør) har hun opparbeidet seg en helt annen frihet. Hun la blokken på gulvet, satte et vannglass og tusjflasken ved siden av og stående nådde hun ned til papiret med rørpennen. Streken ble bevegelsen. Og omvendt. Hun tegnet husene på ny og opplevde strekens kontrollerte tilfeldighet og manglende presisjon. Resultatet ser vi her i denne utstillingen.

Diesen har utdannelse i tegning og maleri fra Fachhochschule für Design i Münster, Tyskland. Hun bor og arbeider i Drammen.

https://www.hildediesen.com/index.html

 

 

 

Personvern og cookies