Aktuell utstilling: Gunhild Vatn og Trude Westby Nordmark 21.11. – 21.12.

I utstillingen «Dyrebar» vil Gunhild Vatn og Trude Westby Nordmark vise keramiske skulpturer og installasjoner på vegg og gulv. Begge utforsker kontrasten mellom det vakre sanselige og det ubehagelige. Arbeidene til Vatn er ofte politiske, mens Westby Nordmark har en friere tolkning, med fokus på det abstrakte og surrealistiske. Westby Normarks skulpturer fremkaller ubehagelige og foruroligende assosiasjoner, som spiller opp mot tematikken i Vatns verk. Dette uten å direkte avsløre verkenes underliggende betydning.

«Botsøvelser» av Gunhild Vatn er en stedsspesifikk installasjon av objekter i porselen, som bygger på gjenbruk av kunstnerens 20 år gamle gipsformer. Verket er inspirert av botsøvelsens selvransakende og gjentagende karakter, som en Canossagang i hennes kunstnerskap. Ved nærmere øyesyn kan man se små foruroligende elementer som forstyrrer den hvite porselensharmonien. I likhet med hennes tidligere arbeider springer dette kunstprosjektet ut av et politisk og samfunnskritisk blikk. Vatn ønsker å utfordre vår kollektive skyldfølelse ved å peke på etiske dilemmaer vi møter, som enkeltindivid og samfunn.

Westby Nordmark viser arbeider som bygger på rytmiske gjentagelser og sammenstillinger av unike nonfigurative objekter. Skulpturene er organiske med saftige glasurer, som bygger oppunder det sanselige vakre, men også det vulgære ubehagelige. I hennes kunstneriske prosess er hun påvirket av surrealistiske uttrykksmetoder og deres evne til å skape assosiasjoner. Inspirasjonen til skulpturene finner Westby Nordmark i strukturer og systemer fra naturen, dyreverdenen og i arkitekturen.

Både Vatn og Westby Nordmark har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo. De har stilt ut i mange gruppe-  og separatutstillinger i anerkjente museer og gallerier. Begge er representert i offentlige museer og private samlinger i inn og utland.  Westby Nordmark har i tillegg utført en rekke offentlige kunstprosjekter.

Utstillingen er støttet av Regionale Prosjektmidler for visuell kunst.

Mer info på hjemmesidene www.vatn.info og  www.trudewestby.com

Personvern og cookies