Evelyn Melsom

Billedkunstneren Evelyn Melsom presenterer malerier i Kunstbutikken i tidsrommet 30. august til 25. september.

I dette miniprosjektet går kunstneren tilbake til motiver hun brukte i tidlige malerier; esker og bokser. Esker appellerer til begrensning og forenkling av motivet. De flyttes rundt i rommet som firkanter i et abstrakt bilde. I esken kan man gjenta formen på lerretets format som oppstramming av komposisjonen. I prosessen med å skape billedrommet og varhet i mellomtonene, oppstår det maleriske og stofflige.

Følgende tekstutdrag av Marianne Gihle er skrevet til en katalog laget i forbindelse med Melsoms utstilling i Galleri Labro i 2016:

Den gjemte fortellingen

I rommet står en eske med et lyst lokk som ikke passer. Esken kan ikke lukkes. Den er slitt i kantene, altså har noen tatt i den, og lagt noe i den. Eske i eske er en orientalsk idé, der fortelling etter fortelling avdekkes, lik en vandring i det uforutsigbare. Fra eskene avdekkes hemmeligheter, forankret i selvets gåte. Skrinets varmrøde farge gir et inntrykk av inderlighet. Opplevelsen av det håndfaste er til stede i maleriet Kinesisk eske. Verket appellerer i særlig grad til berøringssansen, slik at en taktil fortelling formes i betrakterens sinn. I skjæringspunktet mellom drøm og erfaring blir fortellingen til.”

Evelyn Melsom har sin utdanning fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverk- og Kunstindustriskole. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger som Høstutstillingen og Østlandsutstillingen og har hatt separatutstilling bl.a. i Kunstnersenteret i Buskerud, Tegnerforbundet og Drammen Kunstforening. Melsom er innkjøpt til offentlige og private samlinger og har mottatt diverse stipender.

Link til Evelyn Melsoms hjemmeside: www.evelynmelsom.com

Evelyn Melsom: Kinesisk eske

Kinesisk eske. Akryl på lerret. 100 x 100 cm.

Personvern og cookies