Ellen Grimm Torstensen

Buskerud Kunstsenter presenterer digitale trykk av billedkunstneren Ellen Grimm Torstensen i kunstbutikken i tidsrommet 24.mars til 19.april 2015.

Ellen Grimm Torstensen presenterer en serie digitale trykk på aluminium med tittelen «Rommet og Mennesket». Arbeidene framstiller fem frosne øyeblikk fra videoen «Rommet og Mennesket», en kortfilm med ide og regi av Ellen Grimm Torstensen.

Utsagnet «Vi mennesker påvirkes av de rom vi til en hver tid beveger oss i» er utgangspunkt for videoen som er basert på fem av Grimm Torstensens malerier. Filmen består av en danser eller en menneske-skulptur som er plassert inn i et landskap av fem forskjellige farger hvor danseren improviserer over fargene sort, rødt, gult, blått og hvitt. Gjennom den sanselige og spontane påvirkningen fremstår danseren som et barometer på omgivelsene sine. «Rommet og Mennesket» ble produsert for NRK i 2001 i samarbeid med Kjersti Alveberg (Dans/ Koreografi) og Helge Sten (Lyd). Filmen vant NRK`s konkurranse ”Nye audiovisuelle verk for fjernsyn og radio” i 2001, og ble nominert til Rose D’or ”Arts and Specials” Montreux, Sveits. Videoen ble vist på NRK 1, NRK 2 og ved Stenersenmuseet under Ultima, Oslo Contemporary Music Festival i 2002.

Ellen Grimm Torstensen er medlem i BBK, NBK og LNM. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, og Westerdahls Reklameskole, Oslo. Grimm Torstensen jobbet som grafisk designer ved NRK/TV i 22 år. Kunstneren har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger som Kunst Rett Vest, Arena Vestfossen, Galleri Trafo, Asker, og Østlandsutstillingen, Palais am Festungsgraben, Berlin. Hun har mottatt diverse stipender og hennes arbeider ble kjøpt inn av bl.a. Den Norske Opera, Oslo, og Buskerud Fylkeskommune.

 

Se også Ellen Grimm Torstensens hjemmeside: www.ellengrimmtorstensen.com

Filmen «Rommet og Mennesket» kan sees på youtube:
https://youtu.be/_7IjfymH-gY

 

Punktutstilling: Ellen Grimm Torstensen
Ellen Grimm Torstensen. «Rommet og Mennesket».
Digitalt trykk på aluminium. 78 x 92,5cm.

Personvern og cookies