Eli Skogsrud

Punktutstilling med Eli Skogsrud: 25.04-03.06.2018

Tekstilkunstneren Eli Skogsrud presenterer arbeider i Kunstbutikken i tidsrommet 25. april til 1. juni 2018.

Skogsruds utgangspunkt for å forme i tekstil er veving. Uttrykket i bildene til Skogsrud kan være både abstrakt og figurativt. Hun arbeider med farger, strukturer, former og kvaliteter, i en stadig utprøving av nye sammensetninger. Mønstringene er alt fra småmønstrete uttrykk til store grafiske flater, gjerne ispedd farger.

Punktutstillingen på Buskerud Kunstsenter består av tekstile arbeider, laget med datavev. Datavev er en moderne måte å veve på, der man kan oppnå svært detaljerte mønstringer. Arbeidet er på ingen måte automatisert (som mange kanskje tror), da hver enkelt tråd behandles manuelt. For å lage mønster blir bildebehandlingsprogrammet Photoshop brukt. Et vanlig fotografi kan legges inn i programmet, og man kan redigere og skape flotte mønstre. Photoshop kommuniserer deretter med TC2-veven, en vevstol som er spesielt tilrettelagt for dataveving. I veven må deretter hver eneste tråd i lengderetning og på tvers behandles manuelt, akkurat som ved vanlig tradisjonell veving. Man kan starte og stoppe veven mens man eksperimenterer med garn, farger og vevmønsterkombinasjoner.

Eli Skogsrud er utdannet ved Statens lærerhøgskole i forming, og har undervist i og arbeidet med søm og vev i nesten 40 år. Skogsrud bor og arbeider i Drammen.

weavingart.net

Personvern og cookies