Daina Deksne-Gundersen

Billedkunstneren Daina Deksne-Gundersen viser arbeider i Kunstbutikken fra 09.11-04.12.16

Daina Deksne-Gundersen er billedkunstner og har en mastergrad fra Latvias Kunstakademi i visuell kunst med hovedvekt på tekstilkunst. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Tekstilkunstnere og har i flere år deltatt i kunstprosjektet Kunst rett Vest og på Novemberutstillingen på Drammens museum. Hun har bodd i Drammen i 10 år.

Uttrykket i bildene til Daina kan være både abstrakt og figurativt. Hun prøver å se de nære og hverdagslige tingene som er rundt seg og vil gjerne beholde det barnlige og rene uttrykket. Hun har studert akademisk tegning og maling siden hun var barn, noe som gir henne et godt grunnlag og god retning for det hun gjør i dag.

– Jeg maler med symaskin, pleier Daina å si. Hennes tekstiluttrykk er også knyttet til akvarellmaling, en teknikk som hun også gjerne benytter. Daina er fascinert av tonale former og farger som selvstendige, nesten selvforsynte, verdier. Hun gir sine arbeider en egen sjarm ved å sette sammen materialer med ulik struktur, noe som gjør at arbeidet skifter stemning og til og med utseende ettersom lyset skifter.
I Dainas arbeider er det et samspill mellom fargeflater, ulike teksturer og abstrakte figurer. For det meste arbeider hun med stoffer av naturmaterialer – lin, silke og ull som hun også farger selv etter behov.

 

egen-teknikk_struktur

Personvern og cookies