Broderiverksted 14.10.2020

Velkommen til broderiverksted med Kristine Fornes og Barbro Storlien!

Det er 20 plasser på verkstedet. Påmelding sendes til marte@kibkunst.no.

I forbindelse med utstillingen Stedet for maleriene med Kristine Fornes inviterer vi til broderiverksted på Buskerud Kunstsenter onsdag 14. oktober klokken 18:00.

Verkstedet vil ledes av Kristine Fornes og Barbro Storlien. Med utgangspunkt i gamle teknikker skaper vi nye motiver. Barbro og Kristine vil med utgangspunkt i sine yrker gi instrukser, tips og ideer til hvordan uttrykke seg med nål og tråd. I fellesskap ønsker vi å inspirere til glede over og lyst til videre fordypning i broderikunsten. Begge kunstnerne har broderi som yrke, men arbeider med håndverket på forskjellige måter og angriper tråd og teknikk fra hver sin kant.

Kristine Fornes er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og bor og arbeider som kunstner i kunstnerboligene på Bøler. Hun arbeider med håndbroderi og tematiserer tekstilhistorie og håndverkstradisjoner i en billedkunstlig sammenheng. Kristine er også husflidskonsulent i Oslo i Norges Husflidslag, hun har pedagogisk utdannelse og lang lang erfaring med kunstformidling og verksteder.
www.kristinefornes.no

Barbro Tronhuus Storlien har svennebrev som bunadtilvirker og jobber med bunader på egen systue og som kurslærer. Hun fordyper seg i tradisjonelt ullbroderi og er opptatt av å ivareta og fornye den tekstile kulturarven. Barbro er aktiv i sosiale medier som Fru Storlien og ga i 2019 ut boken Barbro broderer: tanker, tips og teknikker.

Verkstedet mottar støtte fra Soft Moments.

//

– Vi sørger for minst 1 meters avstand mellom besøkende under verkstedet.
– Det oppfordres til å følge de generelle hygieneråd fra FHI og Helsedirektoratet.
– Vi setter fram håndsprit.

Personvern og cookies